MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Процес «Україна проти дітей»: На чийому боці Суд?ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополоненихОмбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Росія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняНе визнавати ‘фарс Кремля’Як наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівПісля деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Декларація етичних засад Харківської правозахисної групи‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Як звільняти цивільних заручників? Анонс круглого столуПравоохоронці розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами вбивства 38 українських військовополонених 11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)

Активісти виступають за право дітей напряму звертатися до ООН по допомогу

16.03.2009    джерело: www.dw-world.de

Громадські організації сподіваються, що Україна візьме участь у розробці спеціального протоколу ООН про звернення дітей до Комітету ООН. Відповідний заклик уже скерувати до українського МЗС.

В українських судах важко забезпечити реалізацію прав дитини, стверджують громадські активісти. Тому вони нині виступили з ініціативою, яка б дозволила дітям напряму або через представника звертатися до Комітету ООН з прав дитини в разі порушення їхніх прав. «Якщо в Україні були порушені права дитини, і вона не змогла їх захистити ані в суді, ані в інших інстанціях, вона зможе звернутись до незалежного органу – до Комітету ООН – для того, щоб відновити свої права», - розповіла «Німецькій хвилі» координатор програм з захисту прав дитини «Жіночого консорціуму України» Оксана Москаленко.

З цією метою нині розробляється спеціальний третій Факультативний протокол до Конвенції ООН про права дитини, який стосується звернень дітей. За словами Москаленко, «Жіночий консорціум» відправив до МЗС звернення, підписане багатьма фахівцями, щоб Україна, як багато інших країн, долучилася до розробки цього міжнародного документу.

 Поділитися