MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Глава Луганської ОВГА побоюється втрати Станиці Луганській при відведенні від неї сил АТО

27.09.2016   
медіа група ХПГ
"У Мінську слід домовлятися не про відвід сил, а про повернення ОРДЛО під українську юрисдикцію", -  заявив глава Луганської області. Російсько-терористичні війська не будуть дотримувати рамкове рішення про відвід сил і засобів в зонах безпеки на лінії розмежування в Донбасі, вважає голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Після відходу ВСУ зі Станиці Луганської бойовики зможуть зайняти її без бою. 

"У Мінську слід домовлятися не про відвід сил, а про повернення ОРДЛО під українську юрисдикцію", - заявив глава Луганської області.

"Після відходу ВСУ зі Станиці Луганській бойовики зможуть зайняти її без бою. Російсько-терористичні війська не будуть дотримувати рамкове рішення про відвід сил і засобів в зонах безпеки на лінії розмежування в Донбасі",- вважає голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, відведення сил і засобів ЗСУ від Станиці Луганській дозволить бойовикам зайняти даний населений пункт без бою.

"Я поки не розумію, як це зробити практично. Тому що відвести на кілометр ... У нас Станиця Луганська, якщо ми йдемо на кілометр, ми просто втратимо Станицю Луганську. Я не хотів би втрачати ні сантиметра української землі. Я не вірю, що з їхнього боку буде дотриманий режим тиші, тому що кожен день йдуть обстріли ", - заявив він в коментарі для "Радіо Свобода".

На думку Гарбуза, на мінських переговорах потрібно домовлятися не про відведення збройних формувань на кілометр, а про повернення окупованих територій під українську юрисдикцію.

Нагадаємо, в ході засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасі 21 вересня було підписано рамкове рішення про розведення сил і засобів Збройних Сил України та бойовиків ОРДЛО на лінії розмежування в зоні АТО.

Розведення заплановано тільки на трьох ділянках лінії розмежування з чітко визначеними координатами (Станиця Луганська, а також Золоте і Петрівське в Донецькій області). У той же час, Київ розраховує на те, що в ході його імплементації будуть відпрацьовані підходи по розведенню боків уздовж всієї лінії розмежування.

Згідно з підписаним контактною групою з документом, обов’язковою умовою для початку розведення сил ЗСУ та бойовиків ОРДЛО в зоні проведення антитерористичної операції є семиденний режим "повної тиші".

 Поділитися